| Nasi Goreng Keju ALA ODENG | |
| Bahan-Bahan: | |
| 3 mangkuk nasi 250 g udang, dibasuh dan dikupas 200 g filet ayam, dipotong dadu 300 g sotong, dibasuh dan dipotong ikut selera 3 butir telur dibuat dadar dan dicarik ½ sudu teh lada sulah 1 sudu besar daun limau purut dicarik 100g keju KRAFT dicarik | Bahan untuk dikisar lumat: 150 g bawang 6 batang cili 150 g udang kering, dibasuh dan direndam selama 5 minit 20 g kunyit 5 sudu besar minyak masak |
| Cara: | |
| Panaskan minyak dan tumis bahan-bahan dikisar. Masukkan udang dan ayam lalu dikacau. Masukkan nasi, lada sulah, daun limau purut dan akhir sekali telur dadar dan keju yang dicarik. Hias dan hidangkan panas. | |
| Cadangan Hidangan: | |
| 150g keju KRAFT diparut Cili dicarik, bawang dan daun sadri dimayang Bawang merah digoreng | |
Friday, December 17, 2010
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment